Телешко задушено с копър

04/06/2013
Ани Шаварш
отАни ШаваршНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 469
  • Преглеждания за месеца64
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 600 г
  • масло - 80 г
  • копър - 200 г пресен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подсушете хубаво телешкото месо и го нарежете на филийки.

Загрейте около половината от маслото и запържете нарязаните телешки филийки в него. Когато месото се запържи добре от двете страни се вади от мазнината и се прибира в подходящ съд на топло.

Отстранете дръжките на копъра и го нарежете на едро.

На дъното на предварително намазнена тавичка се слага пласт от половината копър, отгоре се нарежда месото, овкусява се със сол и черен пипер на вкус и се покрива с останалия копър. Отгоре се изсипва останалото масло.

Захлупете тавата и задушавайте телешкото с копъра за 20-25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар