Агнешка яхния

03/06/2013
Адриян Павлов
отАдриян ПавловНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 680
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на кубчета. Оваляйте парченцата меса в 2 с.л. брашно и ги запържете в сгорещеното олио.

Когато месото се позапържи добавете сол и черен пипер на вкус, сипете малко гореща вода (колкото да покрие месото) и задушавайте на слаб огън за 1 1/2 часа.

Към омекналото месо добавете нарязаните на кубчета лук, моркови, почистен фасул и картофи. Ако е нужно добавете още малко вода и задушавайте още 30 минути.

Последно се слагат настърганите домати и грахът. Ястието се задушава още 10 минути.

1 с.л. брашно се размива с малко хладка вода и се прибавя към яхнията. Ястието се бърка непрекъснато докато се сгъсти.

Поръсва се по желание с преден джоджен и се поднася.подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар