Разхладителна торта

01/06/2013
от МирославаНовак
"Дълбоко вярваме, че най-доброто спасение от жегите и в свежите сладкиши с лимонов аромат, като тази великолепна разхладителна торта "
  • Приготвяне
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 430
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изцедете киселото мляко в торбичка от тензух за 8-10 часа и след това го разбийте с 1/2 от захарта.

Намажете бишкотите с подсладено мляко и ги подреждайте в два реда, като между тях намазвате пласт мляко, разбъркано с нарязаните ягоди.

Отгоре тортата се намазва с останалото мляко и се слага в хладилник да се охлади. По желание може да направите борд на тортата от изправени бишкоти.

Разбийте белтъците с останалата захар, настърганата кора и лимонов сок от лимона. Намажете тортата с белтъчния крем и я сложете пак в хладилник до момента на поднасянето й.подобни рецепти тук
5 2
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

М. ГЕОРГИЕВА
М. ГЕОРГИЕВА
08.08.2016 12:03
А оправете си печата най-после!
0
0
Саша Александрова
Саша Александрова
03.06.2013 03:20
Аз използвам вместо тензух,/който ми мирише неприятно/постоянен филтър от машина за шварц кафе. Така за около 5 часа имам цедено мляко. Ако по същия начин изцедиш заквасена сметана, получаваш чудесно сирене тип Маскарпоне, но ти излиза много по изгодно!Такива филтри има в Пикадили, Кмауфланд...въобще, намират се.Чудесно лято се очертава!
0
1
Биляна
Биляна
02.06.2013 11:37
Тензух е ситна марля. Служи за изцеждане на киселото мляко. Същия ефект ще постигнеш и ако го сложиш върху сухи филии хляб. :) Баба ти не ти ли е правила домашно сиренце като си била малка? :)
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв