Гръцки пържени тиквички

31/05/2013
от Лора МаркендудисНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо33 177
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана15 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете тиквичките и всяка половинка нарежете по дължина на филийки с дебелина около 3 мм до 5 мм максимум.

Потопете тиквичките в студената вода, след известно време ги извадете от водата и ги посолете.

Всяка тиквичка овалвайте в брашно, изтръсквайте от излишното количество и пускайте да се изпържат в сгорещена мазнина.
Изпържените тиквички оставете да се отцеждат върху решетка с кухненска хартия отдолу.

Поднесете гръцки пържени тиквички веднага. Най-добре вървят с дзадзики.подобни рецепти тук
5 7
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Нана
Нана
12.05.2015 15:20
След като се овалят в брашно се потапят във вода за кратко, непосредствено преди пържене - тогава са "по гръцки"
2
0
Калоян
Калоян
18.03.2014 07:51
БЪЛГАРСКИ пържени тиквички,а не на крадливите гърци.Имайте уважение към себе си Българи.
7
2
Aни
Aни
24.08.2013 11:41
ледът е за да станат по хрупкави така не ти изгаря и олиото по същия начин може да изпържете и шаран.И да не е лед водата трябва да е много студена.
0
1

Виж всички коментари или напиши такъв