Пъдпъдъци на скара

30/05/2013
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 507
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пъдпъдъци - 4 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • лук - 3 глави
  • черен пипер - 1 с.л.
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • мащерка - 2 - 3 клонки прясна
  • за соса
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1/4 глава
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • бекон - 100 г
  • кленов сироп - 1/4 ч.ч.
  • горчица - 1 с.л. едрозърнеста
  • балсамов оцет - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя марината за пъдпъдъчи. За целта се смесват нарязаните на ситно чесън, лук, мащерка, зехтин и черен пипер. С тази смес се натриват предварително измитите и подсушени пъдпъдъци, поставят се в плик и се прибират на студено (в хладилник) поне за 12 часа.

Сосът се приготвя като загреем зехтина и запържим вътре за кратко ситно нарязания бекон. Когато беконът хване хрупкава коричка се изважда и в мазнината се изсипват останалите съставки. Разбива се с помощта на блендер или пасатор. Последно връщаме вътре парченцата бекон.

Маринованите пъдпъдъци се пекът на грил по 7-9 минути от всяка страна до готовност. Малко преди изваждането им ги намазваме с сос.

подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар