Пъдпъдъци на скара

30/05/2013
от ТатянаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 104
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя марината за пъдпъдъчи. За целта се смесват нарязаните на ситно чесън, лук, мащерка, зехтин и черен пипер. С тази смес се натриват предварително измитите и подсушени пъдпъдъци, поставят се в плик и се прибират на студено (в хладилник) поне за 12 часа.

Сосът се приготвя като загреем зехтина и запържим вътре за кратко ситно нарязания бекон. Когато беконът хване хрупкава коричка се изважда и в мазнината се изсипват останалите съставки. Разбива се с помощта на блендер или пасатор. Последно връщаме вътре парченцата бекон.

Маринованите пъдпъдъци се пекът на грил по 7-9 минути от всяка страна до готовност. Малко преди изваждането им ги намазваме с сос.

подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар