Мусака със зелени домати

29/05/2013
от Василия ПетрушановаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 446
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг3.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на ситни парченца и го запържете в част от маслото. Когато се запържи равномерно от всички страни добавете малко вода и го задушете на тих огън.

Изплакнете ориза няколко пъти обилно със студена вода, а после го сварете за 10-15 минути до полуготовност. Нарежете лука на ситно, а зелените домати на филийки.

В малко масло запържете първо лука и щом омекне, го добавете към ориза, разбъркайте и изсипете всички при телешкото месо. Смесете добре и подправете със сол и черен пипер.

В останалото масло добавете зелените домати и ги изпържете.

В подходяща тавичка наредете един ред от зелените домати, покрийте отгоре с телешкото месо и завършете с още един ред зелени домати.

Запечете яденето в предварително загрята умерена фурна. залейте с разбитите яйца, кисело мляко и брашно и върнете да се запече със заливката. Преди сервиране поръсете с магданоз.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар