Пъдпъдъци с мандарини
28/05/2013

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки

отВасилия ПетрушановаНовак
- Приготвяне
- Готвене
- Общо
- Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- пъдпъдъци - 4 бр.
- копър - 4 бр. корени от копър
- праз лук - 1 стрък
- мандарини - 2 бр.
- чесън - 3 - 4 скилидки
- черен пипер
- сол
- сметана - 200 мл
- лимонов сок - сок от 1/2 лимон
Начин на приготвяне
Измивате пъдпъдъците, подсушавате ги и ги натривате добре със сол и черен пипер.
Нарежете праза на кубчета, мандарините на четвъртинки, а чесъна и копъра на ситно и ги омесете добре в дълбок съд. Добавете сол и черен пипер на вкус и залейте с лимоновия сок.
Добавете сметаната, разбъркайте отново и оставете сместа да престои 15 минути в хладилник.
Загрейте фурната на 220 градуса. В дълбока тава наредете пъдпъдъците, полейте ги със сметановия сос с копър и печете 30 минути под фолио.
Отстранете фолиото и печете още 25 минути.подобни рецепти тук
Нарежете праза на кубчета, мандарините на четвъртинки, а чесъна и копъра на ситно и ги омесете добре в дълбок съд. Добавете сол и черен пипер на вкус и залейте с лимоновия сок.
Добавете сметаната, разбъркайте отново и оставете сместа да престои 15 минути в хладилник.
Загрейте фурната на 220 градуса. В дълбока тава наредете пъдпъдъците, полейте ги със сметановия сос с копър и печете 30 минути под фолио.
Отстранете фолиото и печете още 25 минути.подобни рецепти тук