Салата от патладжани

28/05/2013
Ани Василева
отАни ВасилеваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 486
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Внимателно обелете патладжаните и ги нарежете на малки кубчета (около1 сантиметър). Посолете ги и след 15 минути ги отцедете от излишния сок.

Изпържете парченцата патладжан в силно сгорещено олио и ги оставете върху салфетка за да се отцеди излишната мазнина.

Нарежете чушките на парченца и ги смелете или в месомелачка или с помощта на блендер, до получаването на едра паста. Смесете ги с пържения патладжан, добавете счукания чесън и останалите подправки на вкус и разбъркайте.

Приберете салатата поне 1-2 часа в хладилник за да се овкуси добре, поръсете с пресен магданоз и поднесете.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар