Пуйка с ябълки

28/05/2013
от Ани ВасилеваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо553
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пуйката и я подсушете отвън и отвътре. Натрийте я добре със сол, черен пипер отново и отвън и отвътре.

Сложете овкусенета пуйка в тавичка с гърба отдолу, залейте с разтопеното масло и 1 ч.ч. гореща вода и печете до готовност в умерена фурна.

От време на време поливайте месото със соса от печенето и периодично обръщайте пуйката за да се изпече равномерно от всички посоки.

Когато пуйката се изпече я извадете от тавата и я приберете на топло. В тавата заедно със соса от печенето наредете ябълките, предварително измити, подсушени и почистени от сърцевината. Поръсете ги с пудра захар и печете до омекване.

Сервирайте пуешкото месо с гарнитура от печени ябълки и поръсено с магданоз.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар