Пуйка с ябълки

28/05/2013
от Ани ВасилеваНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо523
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • пуйка - 1 бр. млада пуйка (2 кг)
  • ябълки - 1.5 кг сладки
  • масло - 100 г
  • пудра захар - 30 г
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пуйката и я подсушете отвън и отвътре. Натрийте я добре със сол, черен пипер отново и отвън и отвътре.

Сложете овкусенета пуйка в тавичка с гърба отдолу, залейте с разтопеното масло и 1 ч.ч. гореща вода и печете до готовност в умерена фурна.

От време на време поливайте месото със соса от печенето и периодично обръщайте пуйката за да се изпече равномерно от всички посоки.

Когато пуйката се изпече я извадете от тавата и я приберете на топло. В тавата заедно със соса от печенето наредете ябълките, предварително измити, подсушени и почистени от сърцевината. Поръсете ги с пудра захар и печете до омекване.

Сервирайте пуешкото месо с гарнитура от печени ябълки и поръсено с магданоз.подобни рецепти тук
5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар