Задушено пиле с бамя

28/05/2013
Мартина
отМартинаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 304
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг3.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре пилето и го сложете в гореща вода да се вари. Когато водата кипне, отпенете бульона и добавете малко сол.

Когато пилето омекне го извадете от бульона и го нарежете на парченца. Прецедете бульона.

На дъното на дълбока тенджера наредете парчетата пилешко месо, покрийте ги с предварително задушения в малко мазнина лук, нарязаните на половинки домати и бамята. Добавете лимонов сок, черен пипер и сол на вкус.

Задушавайте пилето с бамя на слаб огън, като от време на време добавяте по малко от пилешкия бульон.

Наръсете с магданоз и поднесете.
подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар