Пъстърва с орехов сос

23/05/2013
от Джуди КеворкянНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 517
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • пъстърва - 800 г
  • орехови ядки - 100 г
  • вода - 1 ч.ч.
  • кориандър - 2 - 3 стръка пресен
  • захар - 1 щипка
  • оцет
  • черен пипер
  • сол
  • тарос - пресен, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубаво почистете пъстървата, осолете я, залейте със студена вода и задушавайте на тих огън около 15-20 минути, докато рибата се свари.

Пригответе орехов сос като попарите ореховите ядки с гореща вода. Когато поомекнат, внимателно обелете кафявата им ципа, и ги счукайте на каша.

Прехвърлете ги в тенджерка, добавете 1 ч.ч. гореща вода и ги овкусете със захар, черен пипер и сол на вкус. Оставете сместа да кипне, варете 10 минути. Добавете зелените подправки и варете още 5 минути.

Поднесете рибата залята с орехов сос и украсена с клончета пресен тарос.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар