Запечени аспержи с пресен лук

25/05/2013
"Толкова вкусни и толкова лесни за приготвяне аспержи опитвали ли сте досега?"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо873
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • аспержи - 1 кг
  • лук - 100 г пресен лук
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • масло - 80 г
  • лимони - 1 лимон
  • магданоз - 1 - 2 с.л.
  • шафран - 1 щипка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете аспержите и ги нарежете на средно големи парченца (около 1-2 см). Пуснете ги във вряла подсолена вода да се сварят, като внимавате да не ги разварите. Изцедете сварените аспержи.

Сгорещете маслото и запържете вътре пресния лук, нарязан на ситно. Когато лукът омекне добавете аспержите и наситнения магданоз.

Овкусете зеленчуците с черен пипер, шафран (който сте разтворили в малко гореща вода) и сол.

Разбъркайте и изсипете в намазнена тавичка. Полейте с предварително разбитите яйца и печете за 10-15 минути в предварително загрята на 160-180 градуса фурна.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар