Зърнена чорба

25/05/2013
от Azmar ArtemНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо942
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В отделни съдове се накисват житото, грахта, лещата и фасулът и се оставят да престоят поне 10-12 часа.

След това зърнените храни се измиват на течаща студена вода и се отцеждат. Сложете всичко без лещата в дълбок съд, залейте със студена вода и след кипване ги оставете да врят на слаб огън за 30 -35 минути.

Изхвърлете водата от варенето, добавете лещата и залейте с 2 л вряща вода. После варете още 1 час на бавен огън.

Нарежете лука и морковите на ситно и го запържете в мазнина, докато не омекне. Добавете брашното, разбъркайте и разредете с малко от зърнената чорба.

Когато брашното се разтвори добре го изсипете към останалата чорба и разбъркайте за да се разтвори добре. Сложете ореховите ядки и сол на вкус.

Варете супата още 5 минути. Свалете от огъня и поръсете с пресните подправки. Поднася се топла.подобни рецепти тук
5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар