Лимонови картофки

25/05/2013
Михаела Цветкова
отМихаела ЦветковаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 337
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме картофите и заедно с кората ги варим 25 минути в подсолена вода. Вадим ги и ги оставяме да изстинат.

Слагаме малка част от бульона да кипне и добавяме шафрана. Варим го 5 минути на тих огън, най-добре под похлупак.

След това добавяме лимоновия сок, захарта, черен пипер и сол на вкус. Сипваме и зехтина.

Когато отново кипне, заливаме белените и нарязани картофи в тавичка.

Слагаме да се изпекат за 10-15 минути в силна фурна - да се поизпари течността. Поднасяме ги с магданоз и поднасяме.

Така приготвените картофки са си постни, но може да се добавят различни видове зеленчуци, колбаси или пък сирене - по избор.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар