Зеленчукова супа с калмари

20/05/2013
Анна-Мария Кацакис
отАнна-Мария КацакисНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо855
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените калмари и скаридите. Калмарите се варят в подсолена вода до омекване, след което се изваждат и се нарязват на малки парченца.

Връщаме парченцата калмари обратно във врящата вода и добавяме зелето, нарязано на ситно заедно със скаридите.

Когато зелето омекне добавяне картофите, които сме нарязали на кубчета.

Останалите зеленчуци задушаваме заедно със сланината и доматеното пюре в друг съд. Подправяме ги с оцет и сол и готвим до омекване.

Когато картофите омекнат, към тях добавяме останалите задушени зеленчуци и варим още 10 минути. Слагаме сол /ако има нужда/, захар, оцет и пресованите скилидки чесън.

Преди поднасяне сипваме малко сметана във всяка порция и украсяване с магданоз.подобни рецепти тук
5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар