Ризото с пъстърва

20/05/2013
Костадинка Костас
отКостадинка КостасНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо468
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете до омекване в маслото. Добавете ориза, предварително измит и разбъркайте. Пържете ориза една-две минути.

Смесете бульона и виното и леко затоплете (без да кипва). Започнете постепенно да сипвате от течността при ориза. Сипвате един черпак, разбърквате, изчаквате ориза да попие течността и сипвате следващия. Сипвате от сместа до готовност на ориза. Сваляме от котлона и добавяме сол и черен пипер на вкус.

Загряваме олиото и запържваме в него градинския чай. Разрязване филето от пъстърва на отделни порции, напръскваме с лимоновия сок, овалваме го в брашно и после го пържим, първо откъм кожата за 3-4 минути, а после обръщаме и пържим още 2-3 минути.

Поднасяме ризотото, покрито с порция риба и малко градински чай.подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар