Индийски самоси

24/05/2013
Йоана
отЙоанаНовак4
"СЕНЗАЦИЯ!!! Кулинарната тайна на Малката Булка е разкрита!!! Вижте тук"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции20
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо21 244
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата12
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с 1/2 ч.л. сол и добавете 4 с.л. олио. започнете да месите, докато се получат трохи и доливайте постепенно около 110 мл вода. Готовото тесто леко намазнете и го оставете за 30 минути.

Сварете, обелете и нарежете картофите на малки кубчета. загрейте 4 с.л. олио в дълбок тиган. Намалете температурата и запържете ситно нарязани лук, след което добавете граха, джинджифила, ситно нарязаните чушки и скълцан кориандър на вкус, нарязаните картофи, сол, кимион, около 1 ч.л. млян кориандър и 1 ч.л. гарам масала. След няколко минути бъркане махнете от колтона.

Т+Разделете тестото на 10 топчета и ги разточете на кръгчета с диаметър 12 сантиметра. Кръгчетата се делят на 2 и всеки полумесец се навива на нещо като конус, като се слепва с вода.

Напълнете ги с плънката и ги покрийте. Изпържете индийските самоси на маслена баня - трябва да станат кафеникави и хрупкави.подобни рецепти тук
5 7
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Kremena
Kremena
17.10.2014 16:32
Много са вкусни . Едно от любимите ми индийски ястия .Аз добавих вместо грах -кисели кpаставички. Станаха супер :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв