Сос Песто

13/07/2009
"Толкова лесно може да приготвите сос песто, а за толкова много неща може да го използвате, че е грехота да не опитате!"
  • Приготвяне
  • Общо
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо19 409
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • орехи – 100 г
  • чесън – 2 скилидки
  • босилек – пресен 100 г
  • зехтин – 150 мл
  • пармезан – настърган 100 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте орехите, скилидките чесън, едро нарязания босилек и 50 мл. от зехтина. Разбъркайте с пармезана и 100 мл. зехтин. Подправете със сол на вкус. Сосът е подходящ за спагети.

Може да се добави и малко прясно изцеден лимонов сок.
подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

янко
янко
10.03.2011 19:18
Ако се използват кедрови ядки вместо орехи ? По - добър вкус ли ще добие ?
0
0
сева
сева
23.08.2009 21:59
Този сос ми е най любимия пробвайте го. Препоръчвам ви го.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв