Класически макарони на фурна

15/05/2013
"Любимите ни макарони на фурна с нежен ванилов аромат"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо75 393
  • Преглеждания за месеца9560
  • Преглеждания за седмицата2526
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • макарони - 500 г
  • прясно мляко - 800 мл
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 1
  • захар - 400 г
  • масло - 120 г

Начин на приготвяне

Макароните се сваряват в подсолена вода. Когато са готови, се отцеждат и се слагат в намаслена тава.

Млякото се смесва с ванилиите, яйцата и захарта, а маслото се разтапя в тиган.

Когато се е разтопило, се излива върху макароните и се бъркат.

После се излива и млякото с останалите продукти и пак се бърка. Слага се във фурната и се пече до златиста коричка.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 12
4 5
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Лозка_1955
Лозка_1955
25.08.2016 08:15
ааа приехте ме най-после, като ви малко .............,
0
1
Мима
Мима
02.10.2013 18:28
Когато макароните се залеят с млякото и яйцата,НЕ СЕ БЪРКАТ по вече!Слагат се във фурната и се пекът до златиста коричка.
11
3
Стели
Стели
20.09.2013 13:54
Като екстра, може да се карамелизира захар и да се залее дъното на тавичката, в която се пекат макароните. Придобиват аромат на крем-карамел и стават неописуемо вкусни.
9
0

Виж всички коментари или напиши такъв