Бъбреци по оксфордски

14/05/2013
от DavidНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 487
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • агнешки бъбреци - 12 бр
  • масло - 75 г
  • лук - 1 с.л. ситно нарязан лук
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • горчица - 1 1/2 с.л.
  • вино - 150 мл бяло вино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре изчистените бъбреци се срязват на две половини на дължина се и изпържват на силен огън с около половината от маслото.

Когато станат готови се прибират на топло и се пристъпва към приготвянето на соса към тях. В същата мазнина са задушава лука, до омекване.

Когато лукът омекне добавете към него бялото вино и лимоновия сок и варете докато течността не намалее с около 1/3.

Разбъркайте добре горчицата с маслото и я изсипете в готовия сос, като преди това го махнете от котлона. Разбъркайте добре и сложете вътре и бъбреците.

Върнете ястието на котлона и подгрейте, но без да го оставяте за кипне.

За гарнитура може да използвате варен ориз.подобни рецепти тук
5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар