Домашни картофени кюфтета

13/05/2013
"Тези домашни картофени кюфтенца се разтапят в устата! Друго нищо няма да кажем, преценете сами "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо379 033
  • Преглеждания за месеца10116
  • Преглеждания за седмицата407
  • Коментирана19 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 4 бр.
  • галета
  • чесън - 2 скилидки
  • сирене - 200 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се белят, измиват, нарязват на едро и варят. Когато са готови, се правят на пюре заедно с едно яйце, 4 с.л. галета, нарязания на ситно чесън, натрошеното сирене и солта.

Сместа се оставя да престои 1/2 час. След това от нея се оформят кюфтета, като преди да се сложат да се пържат, кюфтетата се овалват в галета, а след това и в разбито яйце.

Пържат се до златиста коричка.подобни рецепти тук
5 35
4 14
3 8
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (19)

иван
иван
21.02.2014 09:28
рецептата е добра но според мен-картофите да се варят необелени,липсват и подправки предлагам по желание чубрика,черпипер,сименджук,малко джожан пдправките определят приятният вкус на кювтетата
42
9
Дидка
Дидка
10.09.2015 17:40
чубрица, черен пипер, сминдух, джоджен - пише го на пликчетата в магазина
Кюфтета с "ф" :)
63
5
Milena
Milena
14.01.2014 16:28
Направих ги по малко различен начин вместо чесън сложих лук и магданоз , станаха хубави и не ми се разпаднаха :)
16
4
Силвия
Силвия
12.11.2013 23:59
За да не се разпадат картофите, ги варя с обелките, като преди това ги измивам, за да нямат пясък. Хем се запазват витамините, хем са по-вкусни, защото не поемат вода. Може и малко нарязано прясно кромидче на колелца да се прибави към сместа.
26
8

Виж всички коментари или напиши такъв