Пълнени тиквички

25/06/2009
"Вкусно, лесно, бързо само така можем да наречем тези пълнени тиквички, които когато и да си приготвите, никога няма да ви омръзнат"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо96 033
  • Преглеждания за месеца227
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се измиват, отрязват се двата им края и без да се белят, се издълбават с нож.

В тиган с малко олио запържваме лука. След това прибавяме каймата. След като се запържи каймата, прибавяме ориза и когато стане стъклен добавяме вътрешността от тиквичките, настърганите моркови и лъжица доматено пюре. Разбъркваме и задушаваме 5 мин. Преди да свалим от котлона поръсваме с вегета, черен, червен пипер, ситно нарязан копър и разбъркваме.

С тази смес пълним тиквичките и ги потапяме откъм отворите в брашно.

Нареждаме тиквичките в тавичка. Заливаме ги до половината с топла вода.

Печем около 30 мин. в загрята фурна.

При поднасяне може да се гарнират с сос от кисело мляко с чесън и копър.

Ако ги готвите в тенджера, накрая може да се направи застройка от 1 чаша кисело мляко, разбито с 2 яйца и част от соса, в който са се варили тиквичките. Сместа се прибавя постепенно, за да не се пресече.
подобни рецепти тук
5 27
4 13
3 6
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Mariana
Mariana
01.12.2015 14:55
Препоръчвам на всички. Вкусна и бърза рецепта,леки и ароматни тиквички, които може да поднесете с малко кисело мляко.
6
1
Мария и Ани
Мария и Ани
25.04.2013 17:57
Много хубава рецепта ..(много е вкусно):D .. Опитайте и вие :)
5
1

Виж всички коментари или напиши такъв