Оризови кюфтета със сос

18/02/2012
от БониНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 476
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,8 от 5

Необходими Съставки

  • свинска кайма - 500 гр.
  • лук - 2 глави
  • олио - 4 с. л.
  • доматен сок - 1/2 бутилка
  • ориз - 2 с. л.
  • оризово брашно - 2 с. л.
  • червен пипер - 1 ч. л.
  • риган - 1 ч. л.
  • бульон - 1 ч. ч.
  • сол

Начин на приготвяне

Сварете оризът малко топла вода за да набъбне. Прибавете го топъл към каймата. Омесете я добре с половината чубрица и сол. Направете кюфтенца колкото орех.

Нарежете лука на филийки, посолете го и го задушете в мазнината и 2-3 лъжици вода в похлупен съд. Към омекналия лук прибавете доматите, бульона (или топла вода) и червения пипер.

Пускайте кюфтенцата, предварително оваляни в оризовото брашно.

Посолете на вкус и сложете останалата чубрица. Варете на тих огън, докато се свари месото.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар