Кюфтета с бира на фурна

15/09/2012
Биляна
отБилянаНовак
"Освен че половината бира отива за приготвянето на тези бирени кюфтета, другата половина не се знае дали ще ви стигне за консумацията им"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо46 522
  • Преглеждания за месеца87
  • Преглеждания за седмицата16
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5

Необходими Съставки

  • телешка кайма – 1 кг.
  • олио – 2 с. л.
  • картофи – 3 бр.
  • яйца – 2 бр.
  • кисело мляко – 3 с. л.
  • сода – 1 ч. л.
  • копър - 3 връзки
  • лук – 2 връзки
  • магданоз - 1 връзка
  • червен пипер – 1 ч. л.
  • черен пипер – 1 ч. л.
  • бира – 200 мл.
  • кашкавал – 100 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете каймата с настърганите картофи, предварително сварени, яйцата, киселото мляко, содата, черния и червения пипер и нарязаните на ситно лук, копър и магданоз.

Оставете да престои в хладилника за около 6 часа.

След това оформете кюфтетата и наредете в тавичка, намазана с олиото.

В средата на всяко кюфте забодете парченце кашкавал.

Залейте с бирата и печете във фурна.
подобни рецепти тук
5 6
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Bobi Venelinova
Bobi Venelinova
25.11.2013 21:20
Правих подобни....и никога повече,бирата ги направи горчиви(неядливи)
4
0
Ник
Ник
24.11.2013 20:35
Първо, кюфтетата от снимката не са тези от рецептата. Второ - Миме, като не различаваш домат от филе, къде си тръгнала да готвиш?
1
1
Tihomir Batolski
Tihomir Batolski
02.11.2013 16:13
В кюфтетата на снимката копър няма , бекона които се вижда под домата го няма при продуктите иначе рецептата става, НО трябва предварително запичане ( запечатване ) на силно нагорещена скара или тиган дори и във фурната става и после довършване с бирата до лек сос !
1
2

Виж всички коментари или напиши такъв