Кръчмарско кюфте

04/08/2009
Борко
отБоркоНовак
"Тайната на вкусното кръчмарско кюфте не е в рецептата, а в компанията, в която го консумирате!"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 829
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинска кайма - 250 г
  • телешка кайма – 250 г
  • лук – 1 глава
  • гъби – 150 г
  • масло – 2 с. л.
  • кашкавал – 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете гъбите, измийте ги, нарежете ги на ситно и ги задушете в маслото с малко сол и черен пипер.

Объркайте двата вида кайма заедно с нарязания на ситно лук и с подправките. Прибавете 2 - 3 с. л. топла вода, за да стане по - пухкава.

Оформете 5 питки, като в средата на всяка сложете по 1 с. л. от гъбите и по няколко кубчета кашкавал.

Затворете отвора с кайма, приплескайте кюфтетата и ги изпечете на силна скара.подобни рецепти тук
5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Супер рецепта!
Супер рецепта!
14.12.2010 19:17
Супер рецепта е и тази.

Поздрави.
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв