Кюфтета на скара по варненски

09/05/2013
Stefan Kirov
отStefan KirovНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12-15 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 368
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 650 г
  • прясно мляко - 60 мл
  • лук - 60 г
  • хляб - 150 г сух
  • черен пипер - 12 зърна
  • оцет - 20 мл
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се почиства от сухожилия и твърди ципи, след което се измива в студена течаща вода. След охлаждане се смила в месомелачка.

Към получената кайма се прибавят предварително накиснатия в прясно мляко хляб, смленият черен пипер и кимион. Добавят се ситно нарязаният лук и солта.

Каймата се поставя в емайлиран съд в хладилник. Оставя се да престои два часа, след което от нея се оформят кюфтета, които се изпичат на скара над жар от дървени въглища.

Сервират се топли с гарнитура по избор. Да ви е сладко!подобни рецепти тук
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Будник
Будник
11.05.2015 20:36
На печени кюфтета и да слагаш хляб,просто ги разваляш
1
0
Мег
Мег
19.09.2013 20:36
Ако не пишеше,че са варненски,сигурно нямаше да им обърнем внимание :)
1
0
popa
popa
12.05.2013 10:58
оцета и млякото за какво са. оцета сигурно е да се намажеш против комари ,а млякото е за бебето ,защото още не може да яде кюфтета.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв