Пелмени

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пелмени1 / 2
02/08/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
"Можете да си ги купите готови, но ако ги направите сами, самочувствието ви ще е съвсем различно"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл.
  • олио - 5 мл.
  • яйца - 1 бр.
  • телешка кайма - 250 гр.
  • лук - 60 гр.
  • брашно - 500 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете 1/3 чаена чаша вода с млякото и солта. Изсипете брашното върху масата и направете дълбоко кладенче. Постепенно прибавяйте млякото и водата. Замесете тесто, като накрая сложете олиото.

Разточете тестото много тънко. С помощта на чаша или формичка изрежете кръгчета. Върху всяко пелменче сложете малко плънка.

Плънката можете да приготвите от равни части свинска и телешка кайма, приготвена със сол, черен пипер и лук. Краищата на мини питката защипете, така че да се получи полумесец.

В алуминиева тенджера кипнете подсолена вода и започнете да пускате пелмените в нея. Когато изплуват на повърхността, ги извадете.

Поднесете ги веднага с масло, оцет, сметана или горчица.

Рейтинг

4.3
511
410
34
20
10
Дай твоята оценка: