Пелмени

02/08/2009
от АлисаНовак
"Можете да си ги купите готови, но ако ги направите сами, самочувствието ви ще е съвсем различно "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо69 596
  • Преглеждания за месеца1390
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4,3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • прясно мляко – 250 мл.
  • олио – 5 мл.
  • яйца – 1 бр.
  • телешка кайма – 250 гр.
  • лук – 60 гр.
  • брашно – 500 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете 1/3 чаена чаша вода с млякото и солта. Изсипете брашното върху масата и направете дълбоко кладенче. Постепенно прибавяйте млякото и водата. Замесете тесто, като накрая сложете олиото.

Разточете тестото много тънко. С помощта на чаша или формичка изрежете кръгчета. Върху всяко пелменче сложете малко плънка.

Плънката можете да приготвите от равни части свинска и телешка кайма, приготвена със сол, черен пипер и лук. Краищата на мини питката защипете, така че да се получи полумесец.

В алуминиева тенджера кипнете подсолена вода и започнете да пускате пелмените в нея. Когато изплуват на повърхността, ги извадете.

Поднесете ги веднага с масло, оцет, сметана или горчица.подобни рецепти тук
5 11
4 10
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

ВИЛИ-Виолета Матева
Опитвала съм ги ,не са моя вкус и никой не ги хареса Тази руска кухня не е за всеки Преди години имах гости приятелки от бившия СССР и ни готвиха пелмени Хапнах едно да не ги обидя, но повече не искам - въпрос на вкус !
0
4
Веселина Константинова
Нещото, което ме изкушава е - да опитам да направя пелмени!
3
0
Ели
Ели
28.03.2015 18:38
Изобщо не бива да се готви в алуминиеви съдове - по-здравословно е!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв