Чийзкейк с маскарпоне

11/05/2013
Idi
отIdiНовак
"Много вкусен, много изискан и много любим сладкиш"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо151 702
  • Преглеждания за месеца1458
  • Преглеждания за седмицата33
  • Коментирана8 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете бисквитите или направо ги смелете в блендер за по-лесно. Добавете към тях мекото или полутечно масло, 1 яйце и хубаво омесете сместа за блата.

Разстелете сместа по дъното на леко намазнена форма, като притискате хубаво с ръце, за да се получи равен блат.

Сложете го в предварително загряна фурна на 180 градуса за 10-тина минути.

Разбийте маскарпонето със захарта и жълтъците. Отделно разбийте на сняг белтъците с щипка сол и ги объркайте към другата смес.

Разпределете сместа върху вече изстиналия бисквитен блат, загладете и отново сложете във фурната за около 10 минути. След това го охладете добре в хладилник.

Разтворете желатина според указанията на опаковката. Сложете боровинките със захарта в съд на котлона докато се посгъстят съвсем леко.

Снемете от котлона и разбъркайте с желатина. Преди сместа да се желира след охлаждане, трябва да я разпределите върху чийзкейка.

Сложете чийзкейка с боровинки за няколко часа в хладилник.подобни рецепти тук
5 13
4 4
3 8
2 2
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Кристи Я.
Кристи Я.
30.06.2016 21:35
Хубаво е да уточните колко грама е един пакет и половина бисквити, както и един пакет масло. Има различни разфасовки ....
11
0
Татяна
Татяна
06.03.2016 19:58
И при мен не се получи, блата остана твърд, а крема се разлива, да не говорим че не може въобще да се реже....разочарована съм
8
2
Изабела
Изабела
22.11.2015 11:57
Не се получава нито блата, нито останалата част. Нищо общо с чийзкейк. Изложих се пред гостите и повече няма да пробвам тази рецепта.Следвах я точно, но определено не е за чийзкейк.
10
1

Виж всички коментари или напиши такъв