Агнешко Бланкет

06/05/2013
от ЕмаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо448
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Нарежета агнешкото месо като изрежете всички тлъстини от него. Нарежете и всички зеленчуци на средно големи кубчета.

В дълбок тиган сгорещете мазнината и запържете за няколко минути агнешкото месо, докато леко покафенее.Сложете го в дълбока тава или йенска тенджера.

В същата мазнина сложете да се пържат морковите за около 4 минути. После добавете и останалите зеленчуци и ги запържете, като от време на време разтърсвате тигана, но без да бъркате.

Извадете всички зеленчуци и ги добавете при месото. Залейте ги горещия бульон, поръсете с нарязания магданоз и семената от целина. Захлупете и печете във фурната за около 1 1/2 часа, на 170 градуса.

Отцедете останалия от печенето сос и го добавете в кухненския робот, добавете и половината от зеленчуците, лимоновия сок и подквасената сметана.

Миксирайте я докато се получи гладка смес и залейте месото и останалите зеленчуци. Поднесете това агнешко със задушен ориз.

подобни рецепти тук
5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар