Казанлъшки курабийки

03/05/2013
Ангелина
отАнгелинаНовак
"Ето и една изпитана рецепта за прословутите казанлъшки курабийки - толкова обичани от малки и големи "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции30-40
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо9 726
  • Преглеждания за месеца94
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, за да стане по-пухкаво. Угасете содата в киселото мляко.

Изсипете брашното в тава или друг подходящ съд. Направете по средата кладенче и сложете щипка сол, киселото мляко със содата, 4 жълтъка и 1 цяло яйце, както и настърганата кора на лимона.

Омесете меко тесто. Оставете леко да втаса и премесете. Разточете лист с дебелина 2, 5 - 3 сантиметра и с помощта на формички си изрежете курабии и гевречета.

Намажете ги с белтък, поръсете с малко захар. Наредете ги в намазнена тавичка и печете в умерена фурна /180 градуса/ докато станат златисти на цвят.
подобни рецепти тук
5 4
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар