Яйца ладии с орехов сос

03/05/2013
от ЦветиНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо760
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 10 - 12 броя
  • масло - 75 г
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 2 - 3 с.л. лимонов сок
  • магданоз - 2 - 3 стръка за украса
  • За соса
  • орехови ядки - 1 ч.ч. почистени
  • картофи - 2 - 3 сварени картофа
  • хляб - 1 филия
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • оцет - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • кисело мляко - 2 - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявате яйцата. Обелвате ги внимателно и ги разрязвате на две половини. Отделяте жълтъците в купа, намачквате ги заедно с маслото, сол и черен пипер на вкус, както и малко лимонов сок.

После с помощта на шприц или лъжица отново напълвате яйцата с готовата смес.

Приготвяте орехов със по следния начин - счуквате на ситно ореховите ядки и чесъна. Намачквате картофа и го прибавяте към ядките и чесъна.

Добавяте и филия - две хляб, накиснати във вода и отцедени, олиото, оцета и подправките. Киселото мляко ще ви послужи за да регулирате гъстотата на соса.

Полейте напълнените яйца с приготвения сос и по желание украсете с магданоз.подобни рецепти тук
5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар