Кюфтета със сос

30/04/2013
от ВениНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 293
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • телешко месо - 500 г смляно
  • ориз - 100 г
  • домати - 2 - 3 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • лук - 3 - 4 глави
  • масло - 100 мл растително
  • брашно - 50 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол

Начин на приготвяне

Към смляното месо прибавете яйцето, оризът, 1/5 от мазнината, сол и черен пипер.

Сместа се омесва и от нея се оформят по-малки кюфтета, които се овалват в брашното и без да се разплескват се оставят да отлежат.

В останалата част от мазнината се задушават ситно нарязания лук, а след това и обелените и настъргани домати. Когато водата се изпари, прибавете червения пипер и топла вода.

В получения сос, след като заври, едно по едно се пускат кюфтетата. Ястието се вари на тих огън.
подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ана
Ана
05.09.2015 13:41
Това е класическата кюфтета яхния. Аз слагам и на ситно един картоф
0
0
Димчо Димов
Димчо Димов
11.11.2013 09:31
Приготвена по описания начин класическа и незабравима манджичка няма да се получи. Времето за приготвяне на тази фантастична храна е около 3 часа, изисква голямо внимание, непрекъснато наблюдаване и творчески подход.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв