Зелена баница

01/05/2013
Petrana
отPetranaНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 470
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе тесто като разбъркате брашното с яйцата, щипка сол и около половин ч.ч. хладка вода. Месете докато получите меко тесто, което приберете в хладилника за около 30 минути "да почине".

В това време може да приготвите плънката. Нарежете на ситно копъра и магданоза. Намачкайте с вилица сиренето и настържете кашкавала. Смесете всичко и разбъркайте добре.

Пригответе соса като разтопите маслото на стайна температура и го объркате с маслото и яйцата до получаване на хомогенна смес.

Извадете тестото от хладилника и го разделете на 14 топки. Разточете ги, така че да получите 14 тънки листа.Във вряща подсолена вода бланширайте тестените листа за около 5 минути.

В подходяща дълбока кръгла тава с намазнено дъно поставете 1 кора, намажете със сос, поставете втора, отново намажете докато не станат общо 7 кори. Върху седмата посатвете плънката и отново - кора, намазвате със сос.

Печете баницата около 30 минути на 180 градусаподобни рецепти тук

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар