Заек по селски

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307124212
Заек по селски1 / 2
30/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
175 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • заешко месо - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • домати - 2 бр.
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • вино - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч. гореща
  • оцет
  • черен пипер
  • мазнина - за пържене
  • дафинови листа
  • сол
  • бахар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете заека за 5-6 часа в равни количества вода и оцет, изплакнете и го нарежете на порции, които се запържват от всички страни в мазнина.

Добавете ситно нарязаните лук и домати и продължете пърженето. Щом лукът поомекне, налейте виното и горещата вода, сложете подправките и скилидките чесън, посолете на вкус.

Захлупете тенджерата, замажете капака с тесто и задушавайте на тих огън около час и половина. Поднесете с варени картофи и зеленчуци по избор.

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка: