Агнешка супа със спанак

06/05/2013
от СтелаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 344
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно агнешкото месо, поставете го в дълбок съд и го залейте с около 1 литър студена вода. Когато заври, намалете котлона и варете до омекване на месото.

Към свареното месо добавете почистения спанак, който предварително сте нарязали на ситно и ориза.

Задушете пресния лук, заедно с малко сол в маслото. Когато лукът омекне, поръсете го първо с червения пипер, а след това и с брашното. Добавете доматеното пюре, разбърквайте бързо, за да не му дадете възможност да загори.

Разредете внимателно с бульон от агнешкото месо. След като се уверите, че брашното се е разтворило излейте цялата смес при агнешкото месо и разбъркайте.

Варете поне още 20 минути. Добавете още сол ако е нужна. Така приготвената супа се застройва със смес от разбитото яйце и киселото мляко. Преди поднасяне наръсете с пресен джоджен.подобни рецепти тук
5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар