Пъстра доматена супа

01/05/2013
Мартина
отМартинаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6-8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо981
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте внимателно доматите и ги бланширайте за кратко във вряща подсолена вода.

За по-лесно, преди да ги потопите във водата направете малък разрез в единия им край. Когато ципата им там започне да се бели - значи са готови.

Извадете ги, обелете ги внимателно. Обелените домати ги разрежете на половинки и отделете семената им над цедка, така че да запазите сока. Месестата част нарежете на тънки ивички.

Нарежете на едро 18-20 едри пресни листа босилек и ги сложете да се задушават заедно с парченцата домат и 50 грама от кравето масло. Може да добавите малко сол. Разбърквайте непрекъснато за да не загори.

Когато ивиците домат започнат да се разпадат, изключете огъня и добавете останалото масло. Добавете изцедения доматен сок.

Сипете в отделни купички, като добавяте по лист пресен босилек, лъжица извара и ситно нарязани кубчета яйца за украса.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар