Мариновано печено агнешко бутче

05/05/2013
от МарияНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 726
  • Преглеждания за месеца187
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете подправките, нарежете лимона заедно с кората на ситни парченца, счукайте чесъна.

Направете с остър нож множество ромбовидни прорези в месото и внимателно го натрийте със сместа от подправките. Покрийте го с фолио и го оставете поне 6 часа в хладилник.

На дъното на подходяща тава наредете лозови или черничеви пръчки като решетка. Поставете върху тях маринования агнешки бут и го залйте с 300 мл гореща вода.

Печете на фурна загрята на 180-200 градуса за около 1 час - 1 час и 20 минути.подобни рецепти тук
5 3
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар