Домашни козуначени кифлички

29/04/2013
Борянка
отБорянкаНовак
"Всеки обича домашни кифлички, но не всеки знае как да си ги приготви. Затова ви представяме днес тази прекрасна домашна рецепта, изпратена ни от Елхово"
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции30-40 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо44 519
  • Преглеждания за месеца779
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята с хладкото мляко, прибавете към останалите продукти /без мармалада/ и замесете средно твърдо тесто, което трябва да се остави на топло, за да втаса.

След като втаса, разточете тестото на кори с дебелина около 5 мм и диаметър 20 см. Всяка кора разрежете на 8 еднакви сектора. Така получените парчета се намазват с мармалада и се завиват на кифли от широката към тясната страна.

След като втасат, намажете кифлите с жълтък, поръсете със захар и ги наредете в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Сложете тавичката в незагрята фурна и печете кифличките до розово при умерена температура.
подобни рецепти тук
5 4
4 2
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Ива
Ива
09.04.2015 16:02
никакви аромати няма тук... нещо не е както трябва
0
1
Тихолова
Тихолова
03.05.2013 21:59
Аз предварително подбърквам маята с лъжичка сол и лъжичка захар,малко топла вода и брашно за да стане рядка каша.След като съм разбила яйцата прибавям млякото,маята ,мазнината и лимоновата кора.Меся меко тесто продължително време докато стане на пришки и тогава го оставям да втасва.Другото вече е по същия начин както и боряна го прави.
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв