Чорба от агнешка главичка

04/05/2013
от ЦветанаНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 073
  • Преглеждания за месеца1135
  • Преглеждания за седмицата62
  • Рейтинг3,8 от 5

Необходими Съставки

  • агнешки главички - 1 бр
  • моркови - 1 бр
  • картофи - 3 - 4 средно големи картофа
  • лук - 1 голяма глава лук
  • целина - 1/2 корен прясна целина
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • яйца - 1 жълтък
  • черен пипер
  • мащерка
  • майорана
  • оцет
  • червен пипер - сладък и лют
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на едро, а моркова на колелца. Натрийте агнешката главичка със солта, черния пипер, майораната и мащерката. Сложете я в дълбока тенджера, добавете зеленчуците, залейте я с 2 литра студена вода и я варете около 3 часа на умерен огън.

Така сварената главичка се изважда и внимателно обезкостява. Месото се поръсва по желание с лют или сладък червен пипер.

Получения бульон се застройва с оцет, счукан чесън и червен пипер и жълтъка. Поднася се със овкусени сухари или крутони.подобни рецепти тук
5 2
4 1
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар