Свинско със зрял фасул

20/05/2009
от ИванНовак
"Да го сравним ли с песен на Валя Балканска - толкова българско, толкова познато, толкова обичано "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 217
  • Преглеждания за месеца65
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо – 850 гр.
  • боб – 300 гр.
  • лук – 1 - 2 глави
  • домати – 3 - 4 броя
  • червен пипер – 1 ч. л.
  • черен пипер
  • джоджен
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се залива със студена вода и се сварява на тих огън.

Месото се нарязва на средно големи парчета и се задушава заедно със ситно нарязания лук, докато се стопят тлъстините. Прибавят се червения пипер и доматите, нарязани на ситно, малко топла вода и сол на вкус.

Когато месото омекне, прибавя се свареният фасул.

Ястието се досолява ако е необходимо, и се вари още няколко минути, поръсва се със ситно нарязаните джоджен и чубрица и счукания черен пипер и се поднася.подобни рецепти тук
5 3
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

зорница
зорница
21.07.2012 09:52
харесва ми
0
0
jon travolta
jon travolta
29.10.2010 14:59
Охааа.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв