Задушена скара по сопотски

29/05/2009
Иринка
отИринкаНовак
"Мераклиите знаят, че не е достатъчно само да изпечеш месото на скара, майсторлъкът е след това да го задушиш, ама с мерак "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 228
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът, нарязан на колелца, и доматите, нарязани на дребно, се задушават в мазнината. След това се прибавят гъбите, нарязани на ивички, поръсват се със сол и чубрица и се задушават до омекване.

Сместа се изсипва в гювеч и към нея се прибавят месото, предварително приготвено като шишчета и опечено на скара, и черният пипер.

Гювечът се похлупва с капак и ястието се задушава около 10 минути на слаб огън.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар