Ориз с лапад

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307122196
Ориз с лапад1 / 2
28/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • лапад - 3 - 4 връзки
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 3 глави
  • магданоз - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лапада на ивички и го попарете в гореща вода. После го отцедете, посолете и оставете да престои 1 час, след което леко го намачкайте и го сипете в тенджера.

Върху него изсипете наситнените лук, джоджен и магданоз, поръсете с червени пипер, налейте олиото и разбъркайте.

Задушете 10-тина минути на тих огън, добавете ориза, налейте малко вода и варете до готовност. Ако е нужно, долейте гореща вода. Поднесете с кисело мляко.

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: