Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Агнешко със спанак и домати

Агнешко със спанак и домати

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307122196
Агнешко със спанак и домати1 / 2
25/04/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ароматно и много вкусно ястие с агнешко, спанак и домати - всяка хапка е все по-примамваща"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 700 г
  • лук - 1 връзка зелен
  • спанак - 700 г
  • домати - 150 г
  • чушки - 2 бр.
  • червен пипер - 5 г
  • ориз - 50 г
  • олио - 50 мл
  • масло - 60 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито агнешко месо се нарязва на порции и се задушава в сгорещено олио и малко вода до омекване на месото и извиране на водата.

След това се прибавят червеният пипер, ситно нарязаният лук, чушлоте и почистеният и нарязан спанак. Ястието се залива с 300 мл топла вода и се вари на умерен огън в захлупена тенджера.

Накрая се прибавят почистения ориз, а след 10-тина минути - обелените и нарязани на ситно домати, солта и кравето масло. Варенето продължава още 5 минути.

По желание ястието може да се запече във фурната.

Рейтинг

4
52
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Петър
Петър
Колко време се вари в тенджерата преди да се добави ориза?
08.04.2014 01:23
2