Агнешко със спанак и домати

25/04/2013
от ТаняНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо892
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 700 г
  • лук - 1 връзка зелен
  • спанак - 700 г
  • домати - 150 г
  • чушки - 2 бр.
  • червен пипер - 5 г
  • ориз - 50 г
  • олио - 50 мл
  • масло - 60 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито агнешко месо се нарязва на порции и се задушава в сгорещено олио и малко вода до омекване на месото и извиране на водата.

След това се прибавят червеният пипер, ситно нарязаният лук, чушлоте и почистеният и нарязан спанак. Ястието се залива с 300 мл топла вода и се вари на умерен огън в захлупена тенджера.

Накрая се прибавят почистения ориз, а след 10-тина минути - обелените и нарязани на ситно домати, солта и кравето масло. Варенето продължава още 5 минути.

По желание ястието може да се запече във фурната.подобни рецепти тук
5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Петър
Петър
08.04.2014 01:23
Колко време се вари в тенджерата преди да се добави ориза?
0
2

Виж всички коментари или напиши такъв