Лесна къпана пита

25/04/2013
от СилвияНовак
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции1 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 714
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4,6 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В двойно пресятото брашно се прави кладенче, в което се прибавят размитата в малко мляко мая, солта, захарта, двете разбити яйца и останалото прясно мляко.

Замесва се гладко тесто, което се поставя в тензухена кърпа, завързва се и се поставя в съд с вода.

Когато втаса, тестото изплува на повърхността на водата. Готовото тесто се поставя в намазана с маслото тава, намазва се отгоре с разбития жълтък и се пече в умерено силна фурна.подобни рецепти тук
5 7
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар