Кисело зеле по родопски

28/10/2010
от ЯнкаНовак
"Открита е тайната рецепта за дълголетието - кисело зеле по Родопски "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо35 171
  • Преглеждания за месеца159
  • Преглеждания за седмицата19
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Поставяме в 20 гр. сгорещена мас ситно нарязаното кисело зеле, посоляваме леко, наливаме вода и задушаваме почти до омекване.

Заливаме със 150 гр. бульон почистения и задушен ориз и задушаваме до омекване.

В намазана с мас огнеупорна тавичка поставяме ред кисело зеле, отгоре парченца твърдо сварени яйца, ивички сланина, нарязания на кръгчета варен колбас, нарязаното на малки парченца и задушено с лук и червен пипер, месо, ориз. Поливаме всеки ред със сметана. Най-горният ред е от зеле.

Печем в умерена фурна.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 1
3 0
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

ели
ели
26.02.2014 01:18
В Родопите не отглеждат прасета и не ядат домуз. Затова пък овцете им са много вкусни. А колкото до рецептата.. има ли продукти - вкусно е
1
3
daniela dimitrova
daniela dimitrova
26.11.2013 11:51
от къде разбрахте че авторката на рецептата е помакиня,коментирайте рецептата,а не авторката.като не ви харесва не пи6ете!!!!!!!!!!!!!!!
4
0
потребителка
потребителка
26.11.2013 08:49
Свинско, мас и сланина накуп. В добавък яйца и колбаси към месото... Малко множко ще ми дойде. Родопските ястия с тежички, с мас, това го зная. Но тук е малко прекалено, дори за мен, макар че обичам пикантната храна.
1
2

Виж всички коментари или напиши такъв