Мекици по добруджански

25/04/2013
от МарияНовак
"Най-вкусните домашни мекици за закуска. Кой не обича мекици, дори и да сме на диета "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции12-14 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 509
  • Преглеждания за месеца389
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3,9 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

От двойно пресятото брашно, разбитото яйце, солта и разбърканата в киселото мляко сода се омесва тесто.

Замесеното тесто се поставя на топло място, при температура 30 градуса. След 30 минути от него се късат с мокри ръце парченца и се оформят кръгли или продълговати мекици.

Пържат се от двете страни до златисто оцветяване. Сервират се топли, поръсени с пудра захар.подобни рецепти тук
  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 4
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Джинго
Джинго
18.12.2014 17:21
Майка ти е бухтичка
0
1
Златка
Златка
26.01.2014 13:05
Тези съставки са за бухтички
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв