Празнични сарми

15/08/2009
Rositsa Ivanova
отRositsa IvanovaДарт Вейдър2886662
"Празнични сарми и то какви - с вкусна плънка от пържоли Ето повод да отбележите Нова година втори, че и трети път "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Общо
  • Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 175
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Листата на зелето се обработват като им се маха твърдата част, върху всеки лист се поставя по една пържола върху нея се слага кашкавал нарязан на тънка филиика, шунката, гъбките нарязани на филиики и парченце краставичка, всичко това се поръсва със смлян черен пипер и чубрица и листото зеле се завива като сарма.

Поставят се в глинен гювеч, заливат се със топла вода да се покрият сармите, поръсват се със червен пипер и се пекат на 200 градуса около 2 часа. Сервират се с бяло или червено вино.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар